FC STEAUA




Istorie

Steaua Bucuresti a luat fiinta pe 7 iunie 1947 printr-unordin al ministrului Armatei, Mihail Lascar, initial sub numele de Asocia Sportiva a Armatei.

Primul antrenor al noii divizionare a fost Coloman Braun-Bogdan. Transformata intre timp in Casa centrala a armatei (CCA Bucuresti). Steaua de astazi a castigat primul sau titlu de campioana in 19541, sub bagheta fostului locotenent din vremurile echipei, Gheorghe Popescu I. Din acel an si pana in editia 1960-1961, CCA a mai cucerit 5 titluri de campioana. Incepand din vara lui 1961 echipa a preluat actuala denumire de Steaua Bucuresti. Pana la marea echipa a anilor '80 Steaua avea sa cucereasca doua titluri pe deceniu, 62 si 68, 76 si 78.

Tradiţie

Steaua a adus în f otbalul românesc jocul spectaculos, în viteză, motiv pentru care în deceniul al nouălea al secolulu i trecut - jucătorii roş-albaştri au fost supranumiţi "viteziştii". Steaua a dat marea echipă a sfâ rşitului anilor '80, care a câştigat în 1986, Cupa Campionilor Europeni europeni şi care a evoluat în următorii trei ani la cel mai înalt nivel în Europa, jucand inca o semifinala si o finala de Cupa a Campionilor Europeni. Steaua deceniului al zecelea a câştigat de 6 ori consecutiv Divizia A şi a participat de trei ori la rând în Liga Campionilor.

După 1990, Steaua a continuat să domine fotbalul românesc, câştigand alte 8 titluri de campioană şi reprezentând an de an cu succes România în competiţiile europene. A avut trei participări consecutive în Liga Campionilor, a fost sfert-finalistă a Cupei Cupelor în 1993, şi a atins optimile de finală ale Cupei UEFA în 2005 şi semifinala aceleiaşi cupe în 2006.

În sezonul 2006-2007, Steaua a reuşit să se califice pentru a patra oara în grupele Champions League, fiind singura echipă de club din România care a evoluat în această competiţie.

Suporteri

Înfiinţat în 1995, grupul "Armata Ultra" s-a divizat în mai multe grupuri de suporteri care există şi astăzi. Printre acestea se numără Titan Boys, Ultras, Tineretului Korp, Skins Berceni, Nucleo, Insurgentii sau mai noile grupuri Stil Ostil sau Vacarm, Tradizione, Armata 47 Vest. În deplasările din alte ţări, suporterii vin la acel meci în număr de cel puţin 100-200. Numărul lor a crescut de la an la an ajungându-se la câteva mii în ultimele sezoane. De exemplu la ultimele deplasări efectuate în Spania, Steaua a fost susţinută de un număr record de suporteri beneficiind de aportul diasporei româneşti din Peninsula Iberica . La partida de la Madrid, împotriva Realului, în noiembrie 2006, peste 15.000 de suporteri ai roş-albaştrilor au luat loc în tribunele stadionului "Santiago Bernabeu".

No comments:

Total Pageviews

promovare site
Powered By Blogger