Dragostea ucide!


Cu ceva vreme in urma aflu de la TV de un elev care s-a sinucis din dragoste pentru profesoara lui. Nu am inteles prea bine ce s-a intamplat, dar a doua zi citesc prin presa:
Ea i-a fost profesoara de romana in clasa a XI-a. Doar pentru un an, pentru ca o suplinea pe titulara, aflata in concediu de maternitate Blonda, frumoasa, inalta, foarte bine pregatita profesional , cu "lipici" la copii, tanara Corina Vasile a lasat o impresie puternica elevilor si, in special, tanarului Bogdan Costache.
El era un baiat vesel, romantic, prietenos dar introvertit, aplecat spre visare, poet in singuratate. Experimentat deja in relatiile cu femei mai in varsta decat el, si pe deasupra si cadre didactice, caci Boby fusese nu demult protagonistul unei aventuri cu profa de informatica, o studenta suplinitoare.
18 iunie 2006. a progresat din ce in ce mai mult. A dus-o acasa, a prezentat-o parintilor. "Nu stiam atunci ca e maritata", avea sa declare Geta Costache, mama lui Bogdan.
Familia Costache a aflat despre statutul social al Corinei dupa mai bine de-o luna de cand iubirea tinerilor inflorea sub ochii lor. "M-a implorat s-o las in pace, sa nu ma leg de ea pentru ca o iubeste prea mult"…
Corina Vasile a continuat sa intre in casa familiei Costache si, treptat, in inimile tuturor. Mai intai a fost Alina, sora mai mica a lui Bogdan. Corina i-a devenit prietena si confidenta. Apoi pana si Geta Costache a cedat. A ajuns s-o numeasca "fata mea", iar Corina sa-i raspunda alintand-o "mamica". In fata iubirii nebune dintre cei doi nu mai era nimic de spus, nimic de facut. "Iubirica", "Bodanelu", "Cerul meu"… Au fost la munte, la tara. Au facut sarbatorile de iarna impreuna.
Parintii lui Bogdan stiau ca femeia urma sa divorteze. Asa ii promisese iubitului ei. Mai ales ca sotul, Dragos Vasile, aflase de relatia extraconjugala. Existasera discutii, scandaluri, amenintari. Si totusi tanarul Bogdan isi petrecuse sarbatorile de Paste fara marea lui iubire. Corina si sotul ei "primeau lumina" de la Viena. Un concediu de reconciliere?
Se pare ca dupa acest concediu Corina a inceput sa-l tempereze pe Bogdan, sa incerce sa-l determine, in timp, sa renunte la relatia lor.
Boby nu a acceptat gandul ca ar putea s-o piarda. A ales sa moara cu sufletul prea plin de iubire.

Am observat ca reactia lumii este foarte dura. Mai toti dam vina pe profesoara pt sinuciderea lui. Dar s-a gandit cineva ca poate baiatul acela avea o problema psihica? Ca nu faptul ca ea a "intraznit" sa il iubeasca poarta vina. Eu tind sa cred ca vina o poarta pustiul. In momentul cand intri intr-o astfel de relatie cu o femeie maritata, ar trebui sa te astepti oricand ca ea sa renunte la tine. La ce se astepta, ca vor trai fericiti pana la adanci batraneti? Familia lui o invinovateste pe profesoara pt sinuciderea lui, dar daca ea ar fi plecat pur si simplu, fara sa mai spuna nimic, el cum ar fi reactionat?
Ma mai deranjeaza reactia Ministerului Educatiei, de a o suspenda din invatamant. De ce sa o suspende, pt ca a iubit? Judecam cu totii faptul ca este o diferenta de varsta intre cei doi, dar ne place sa ne uitam cum o saruta Irinel Columbeanu pe Monica. Sau privim cu placere nuntile unor persoane publice la care varsta de diferenta dintre cei doi este imensa, care le-ar putea fi copii. Privim cu o deosebita placere cum bosorogi isi iau ca sotii niste copile, de ce nimenea nu ii judeca?
Mai nou, daca esti dascal nu ai dreptul sa te indragostesti de un elev. Mai penibil nu exista.

1 comment:

Fritz said...

Eu zic ca nu dragostea ucide ci prostia si instabilitatea psihica a oamenilor ! Asta era doar un pustan necopt inca, ce vrei de la el ?

Total Pageviews

promovare site
Powered By Blogger