Nicole Kidman


Nume: Nicole Mary Kidman

Locul nasterii: Honolulu, Hawai, SUA

Data nasterii: 20 iunie1967

Zodia: Gemeni

Profesie: Actrita


Nicole Kidman, frumoasa roscata ale carei bucle revarsate pe umeri sunt adevarate ispite pentru barbatii din lumea intreaga, s-a nascut in Honolulu, Hawaii, insa copilaria si-a petrecut-o in Australia de la varsta de patru ani. A luat lectii de balet iar la varsta de 10 ani s-a inscris la scoala de teatru. Tatal sau este de meserie biochimist, iar mama educatoare.

Cu toate ca multi ar putea crede ca este celebra datorita casatoriei ei cu Tom Cruise, Nicole si-a facut un "nume" la Hollywood datorita talentului ei.
Debutul in cinematogrfie l-a facut in anul 1983, in filmul australian "Bush Christmas" si a devenit cunoscuta in Statele Unite odata cu rolul din thriller-ul "Dead Calm".

Rolul care a facut din ea o vedeta in Australia a fost cel din serialul Vietnam, pentru care a fost distinsa cu titlul de cea mai buna actrita a anului 1985.

Filmul care i-a schimbat cursul vietii a fost "Days of Thunder" in care a jucat roul iubitei lui Tom Cruise, aceasta poveste de dragoste transpunandu-se si in viata reala: cei doi s-au casatorit in anul 1990.

In 1998, Kidman a debutat cu succes pe scena teatrala londoneza, in piesa intitulata The Blue Room, o adaptare a piesei "La Ronde" a lui Arthur Schnitzler, in regia lui Sam Mendes. Atat Kidman, cat si partenerul sau de scena, Iain Glenn, au interpretat cinci roluri diferite in The Blue Room, performanta care i-a adus lui Kidman o nominalizare la Premiul Laurence Olivier pentru cea mai buna actrita.

Unul din rolurile care vor ramane cu siguranta in memoria fanilor este acela din "Eyes Wide Shut", o drama psiho-sexuala in care joaca, de aceasta data, rolul sotiei lui Tom Cruise.

Impreuna cu sotul sau, eroul din "Top Gun" a adoptat doi copii, Isabella Jane si Connor Anthony. Dupa 10 ani de mariaj, unul dintre cele mai iubite cupluri de la Hollywood s-a destramat in 2001. Acest lucru nu a oprit-o din ascensiune pe Nicole, ea cunoscand un succes enorm cu filmul "Moulin Rouge", unde a jucat alaturi de Ewan McGregor. In rolul curtezanei din secolul XIX de la Paris, Nicole Kidman castiga un Glob de Aur si o nominalizare la Oscar pentru cea mai buna actrita.

De atunci au urmat in 2002 "Orele" film in care a fost nevoita sa poarte un nas fals pentru a interpreta rolul scriitoarei Virginia Wolf, rol pentru care a fost rasplatita in 2003 cu un Oscar, si "Nevasta la pachet". In 2003 "Culoarea minciunii", "Dogville" si "Could Mountain", film turnat in Romania, in comuna Poligrafu. Cariera lui Nicole Kidman continua in 2004 cu "Birth" si "Neveste perfecte". În 2005 apar filmele “The Interpreter” şi “Bewitched”.

Dupa despartirea de Tom Cruise, Nicole a avut mai multe aventuri, insa nici una nu a reusit s-o aduca pe frumoasa roscata inca o data in fata altarului, si asta nu pentru ca nu si-ar fi dorit, ci doar pentru ca nu a intalnit inca barbatul potrivit. Nicole Kidman a recunoscut ca isi doreste sa aiba alaturi un barbat, dar crede ca este posibil sa ii fie destinat sa ramina singura.

Se mărită cu cântăreţul de muzică country Keith Urban în august 2006, în noiembrie apare filmul da animaţie „happy Feet” în care Nicole imprumuta vocea unui personaj de animaţie.

Stiati ca:

? Nicole Kidman se teme de fluturi. Actrita a declarat ca este ingrozita de fluturi "pentru ca au ceva straniu"

? este stangace si exerseaza indelung sa invete sa scrie cu dreapta

? in copilarie era poreclita "Prajina", pentru ca era prea inalta

? iese in oras cu peruca si vorbeste cu accent irlandez cand nu doreste sa fie recunoscuta

? a fost rasplatita de un dermatolog californian cu premiul pentru excelenta, ca recunoastere a modului in care isi ingrijeste pielea

No comments:

Total Pageviews

promovare site
Powered By Blogger